16 Ağustos 2010

'Aradan sonra' Özetleri Oluşturma

Aradan Sonra, blog kayıtlarınızda genişletilebilir kayıt özetleri oluşturmanıza olanak tanıyan bir özelliktir. Bu özelliği kullandığınızda uzun kayıtların giriş kısmı ve Devamı bağlantısı görünür.
Blog kayıtlarınızda HTML değişikliği yapmadan doğrudan kayıt düzenleyicisini kullanarak atlama aralığı ekleyebilirsiniz. İlk olarak kaydın neresine atlama aralığı eklemek istediğinize karar verin ve imleci bu noktaya getirin.
İmleciniz atlama aralığı ekleyeceğiniz noktadayken Atlama Aralığı Ekle araç çubuğu simgesini tıklayın:
Simgeyi tıkladığınızda imlecin bulunduğu noktaya kaydınızda aranın nerede görüntüleneceğini gösteren gri bir çubuk eklenir. Çubuk sürüklenebilir, böylece ekledikten sonra istediğiniz zaman yerini değiştirebilirsiniz.

 Yeni kayıt düzenleyicisini kullanmıyorsanız HTML'yi Düzenle modundayken de istediğiniz yere girerek atlama aralığı ekleyebilirsiniz:  
Atlama aralığının konumunu kayıt içinde ayarladıktan sonra kaydınızı yayınlayabilirsiniz. Yayınladıktan sonra atlama aralığını eklediğiniz yere Devamı bağlantısı eklenir:
Dilerseniz Yerleşim | Sayfa Öğeleri sayfasından Devamı ifadesini değiştirebilirsiniz. Blog Kaydı widget'ındaki Düzenle'yi tıklayıp Kayıt sayfası bağlantı metni'ni dilediğiniz metinle değiştirin.
Atlama Aralığı özelliği kaydın yayınınızdaki görünümünü değiştirmez. Kayıt yayını seçeneklerini Ayarlar | Temel | Site Yayını'na gidip Blog Yayınlarına İzin Ver'i düzenleyerek yapılandırabilirsiniz.

Not: Özelleştirilmiş üçüncü taraf şablon kullananların Atlama Aralığı'nın çalışması için bir ön bilgi kodu eklemesi gerekir.
Bu işlemi gerçekleştirmek için önce blogunuzda Yerleşim | HTML'yi Düzenle sekmesine gidip sayfanın üst kısmındaki Tam Şablonu İndir bağlantısını tıklayarak şablonu yedekleyin. Böylece şablonunuzun ihtiyacınız olduğunda yükleyebileceğiniz XML sürümü indirilir.
Şablonunuzu yedekledikten sonra Widget Şablonlarını Genişlet onay kutusunu işaretleyip HTML'nizin içinde şu ön bilgiyi arayın:

<data:post.body/> 
Kodun yerini belirledikten sonra şu ön bilgiyi hemen altında yapıştırın:

<b:if cond='data:post.hasJumpLink'>
<div class='jump-link'>
<a expr:href='data:post.url + "#more"'><data:post.jumpText/></a>
</div>
</b:if >
Kodun içine yapıştırıp Kaydet'i tıkladığınızda işlem tamamlanmış olur!

0 yorum:

Yorum Gönder

Ziyaretci içerik hakkında düşüncelerini bizimle paylaşmak ister misin?