6 Ağustos 2010

Blogger'e Paylaşım Düğmeleri Eklentisi

Blogger son yıllarda gelişmeye başladı ve bu böyle görülüyorki  gelişmeye devam edecektir. İşte blogger son zamanlarda sosyal paylaşım düğmelerini soktu devreye. Bu düğmeleri blogger sitesine yerleştirmek kolay ama blogger de kullandığınız tema orjinal blogger teması değilse (benim gibi) biraz daha ilgilenmeniz gerekir.
 Öncelikle;
Kumanda Paneli > Tasarım > Blog Kayıtları > Düzenle yolunu izleyelim, karşımıza gelen ekranda Paylaşım Düğmelerini Göster seçenek kutusunu onaylayın. ( Alttaki resimde mevcut )
Resimde de görülen işlemleri yaptıktan sonra kaydediyoruz. Bundan sonra eğer temanız  orjinal değilse sitenizde görünmeyecektir. Bunun için biraz daha ilgilenip uygun kodlarımızı ekleyeceğiz.
Blogger'e Giriş / Kumanda Paneli / Tasarım(Yerleşim) / HTML'yi Düzelt / Widget Şablonunu Genişlet bölümlerinden sonra CTRL+F(Arama) yardımıyla ;

<div class='post-footer'>
<div class='post-footer-line post-footer-line-1'>
kodlarını buluyoruz ve hemen altına;

<div class='post-share-buttons'>
       <b:include data='post' name='shareButtons'/>
     </div>
kodlarını ekliyoruz. Temayı önizlemeye aldığınızda sitenizde göründüğünü göreceksiniz. Eğer hata vermiyorsa temanızı kaydedin. İşlem bu kadar, hayırlı olsun. İlgili düşüncelerinizi yorum bölümünde yazarsınız.

4 yorum:

Ziyaretci içerik hakkında düşüncelerini bizimle paylaşmak ister misin?